Digitale Fax

Voordelen

Voordelen van digitaal faxen via Digitale-Fax.nl

Voor elke organisatie die gebruik maakt van communicatie via fax, is digitaal faxen interessant. De voordelen om over te stappen zijn namelijk erg groot. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor u op een rij gezet. De belangrijkste voordelen van digitaal faxen:

Gebruiksvriendelijkheid

Digitaal faxen is extreem gebruiksvriendelijk. Digitaal faxen ontvangen en/of faxen versturen kan namelijk direct vanuit het e-mailprogramma dat uw organisatie gebruikt. Er is geen additionele hard- en software nodig. Iedereen die kan e-mailen, kan digitaal faxen. Ook een automatische koppeling met een ERP-, CRM of web-applicatie is vrij eenvoudig te realiseren.

Kostenbesparing

Afhankelijk van uw faxgebruik is de kostenbesparing enorm. Ten eerste bespaart u met digitaal faxen op de aanschaf en het onderhoud van uw faxapparatuur. Deze apparaten kunnen simpelweg de deur uit. U bespaart dan ook meteen op supplies als papier en toner. Verder kunt u uw telefoonlijn(en) opzeggen en desgewenst de bestaande nummers naar ons porteren, wat veel kosten zal besparen. Daarnaast zal digitaal faxen ook een aanzienlijke tijdsbesparing met zich meebrengen (verhoging productiviteit). En besparing van tijd, betekent een besparing van kosten.

Betere kwaliteit

De kwaliteit van een digitale fax is vrijwel altijd hoger dan de analoge variant. Dit komt doordat de fax digitaal aan onze faxserver aangeboden wordt, in plaats van dat het origineel eerst gescand moet worden. De uiteindelijke kwaliteit is wel afhankelijk van de mogelijkheden en van de instelling van de ontvangende fax.

Efficiëntere workflow

Dankzij digitaal faxen is de workflow van faxcommunicatie volledig in te richten naar wens van iedere organisatie. Hierdoor zal dit veel efficiënter verlopen. Denk aan faxen die direct aankomen bij de juiste personen en niet meer verdwijnen op een grote stapel naast het faxapparaat. Uw personeel en/of collega’s hoeven niet langer met papier, toner en met het fysieke apparaat in de weer. Frustraties bij een niet werkend faxapparaat behoren dus definitief tot het verleden. Ook het archiveren en het distribueren van faxen wordt erg eenvoudig, omdat deze digitaal beschikbaar zijn.

Veiligheid en vertrouwelijkheid

Een belangrijk aspect van faxverkeer is veiligheid. Via onze digitale faxoplossing is het mogelijk om over een beveiligde verbinding faxen te versturen en te ontvangen. Voor meer zekerheid zijn extra opties beschikbaar zoals IP-controle. Ook de vertrouwelijkheid is beter geregeld met digitaal faxen. Omdat het versturen en ontvangen van faxen nu via e-mail verloopt, voorkomt u dat vertrouwelijke faxen blijven liggen op faxapparatuur in gemeenschappelijke ruimten.

Onderhoudbaarheid

Omdat u met digitaal faxen geen faxapparatuur meer nodig heeft, is de aanschaf en het onderhoud van deze apparatuur ook niet langer nodig. Als u gebruik maakt van een eigen faxgateway, dan kunt u die ook probleemloos vervangen door onze oplossing. Hierdoor hoeft u zich niet langer druk te maken over het beheer van uw eigen faxgateway. Onze oplossing werkt efficiënt, betrouwbaar en veilig.

Duurzaamheid

Digitaal faxen is vele malen duurzamer dan “ouderwets faxen”. Er is immers geen faxapparatuur meer voor nodig, wat betekent dat de productie van het aantal nieuwe faxapparatuur af zal nemen. Hierdoor blijft er op den duur minder afval over. Ook qua stroomverbruik is digitaal faxen vele malen beter voor het milieu. Onze faxservers draaien namelijk allemaal in groene datacentra waardoor deze minimaal stroom verbruiken. Omdat er ook geen supplies meer nodig zijn (toner en papier) draagt ook die besparing direct bij aan een beter milieu.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van digitale faxen is optimaal. Ten eerste kunt u overal ter wereld faxen versturen en ontvangen. Een internetverbinding en toegang tot e-mail is voldoende. Ook de capaciteit van onze faxservers is dermate groot dat faxen aan uw faxnummers gericht, altijd razendsnel afgeleverd kunnen worden (geen bezette lijnen). Ook voor het versturen van grote aantallen faxen zijn onze servers optimaal ingericht.

Transparantie

Via onze online servicedesk heeft u volledig inzicht in alle ontvangen en verstuurde faxen. Zo is bijvoorbeeld direct inzichtelijk of faxen succesvol zijn afgeleverd (daar kunt u ook per e-mail een notificatie van ontvangen) en wat de kosten zijn. Daarnaast is het mogelijk om allerlei instellingen te wijzigen.